11 January 2011

Queen Victoria Market... terlambat la

Gara-gara flight delay plan kami nak membeli di Victoria Market tergendala. Sampai2 je VM dah tutup. Frust betul... kalau tidak boleh kami beli banyak souvenier kat sini. Menurut Sue kat sini murah dan banyak pilihan compare di tempat lain.


Kami sampai lebih kurang pukul 3 lebih... tengok2 kebanyakan penjual dah tutup dan simpan barang2 mereka dalam almari besi ni. Menurut Sue VM ni dibuka hari2 tertentu je... dalam seminggu hanya 3 hari je bukak. Memang frust sangat masa ni. Kami plan nak datang esok tetapi memang tak bukak... bukan kami saje yang datang nak membeli, ada lagi pelancong2 lain yang datang nak membeli tetapi hajat kami tak kesampaian.

Hubby cuba cari kalau2 ada penjual yang belum mengemas barang2 mereka... akhirnya jumpa la pasangan Chinese ni, mereka sedang mengemas... hubby tanya boleh atau tidak kami beli barang2 yang kami nak? mereka beritahu barang2 yang belum simpan je kami boleh beli, yang dah simpan tak boleh beli. Kami cuma dapat membeli fridge magnetic, itu pun tak banyak pilihan sebab tuan kedai suruh cepat sebab dia nak mengemas. Hubby tanya t-shirt ada atau tak?.. dia cakap takde, padahal mereka dah simpan dan malas nak bukak kotak semula. Pelikkan kat sini kalau dah dia kata close... close la, kalau tempat kite selagi ada orang nak beli selagi tu dijualnya. Bukan mereka rugi apa2 pun... dapat duit apa. Takpa la memang takde rezeki kami, nak tak nak terpaksa la kami beli di tempat lain.

So terpaksa la kami ke destinasi seterusnya.


Bergambar je la...

InsyaAllah kalau ada rezeki kami akan ke sini lagi...

No comments:

Post a Comment