Dah lama tak makan puding kastard jagung ni... pagi2 lagi lepas breakfast Zie masak puding ni. Semua bahan dah ada... nak buat puding ni pun senang aje. Sebelum kuar tadi Zie buatnya, balik terus boleh makan... sejuk rasa tekak dapat makan puding ni yang baru kuar dari peti ais. Memandangkan cuaca hari ni agak panas memang best lah kalau dapat makan puding macam ni.
Resepinya senang je...
1 cawan tepung kastard
1 cawan jagung krim
3/4 cawan gula
2 cawan susu cair atau susu segar
2 cawan air (kurangkan sikit)
Cara membuatnya:
Campurkan kesemua bahan, kemudian masakkan sehingga pekat dan berkilat di atas api perlahan. Dah masak masukkan ke dalam loyang atau apa aje bekas yang kite suka. Biarkan sejuk baru hidang.
Simple dan mudah je kan?
Resepinya senang je...
1 cawan tepung kastard
1 cawan jagung krim
3/4 cawan gula
2 cawan susu cair atau susu segar
2 cawan air (kurangkan sikit)
Cara membuatnya:
Campurkan kesemua bahan, kemudian masakkan sehingga pekat dan berkilat di atas api perlahan. Dah masak masukkan ke dalam loyang atau apa aje bekas yang kite suka. Biarkan sejuk baru hidang.
Simple dan mudah je kan?
Kak Zie, Camna bekas puding ni. Cantiknya senang nak potong.
ReplyDelete