11 September 2010

Raya Di Perantauan

Raya pertama pagi2 lagi kami dah bangun... hubby ke masjid untuk menunaikan sembahyang sunat Aidilfitri. Aku di rumah siapkan juadah dan anak2. Hubby balik dari sembahyang dan sempat makan gitu2 je sebab nak cepat ke Bonyton Park untuk berkumpul dan beraya bersama2 dengan orang2 Malaysia yang ada di sini. Tak sempat nak menikmati sebetul2nya juadah yang disediakan.Aqil makan sorang2 je... tunggu papa balik lambat sangat.


Balik dari Bonyton Park kami singgah beraya di rumah Qilah tapi tak sempat nak bergambar sebab mood Yaya tak ok masa tu. Yaya ajak balik cepat... nak makan pun tak sempat. Sampai je di rumah sesi bergambar kami anak beranak di dalam dan di luar rumah.

Petangnya kami jemput kawan2 terdekat datang beraya di rumah. Tak ramai yang dapat datang sebab masing2 ada jemputan lain dan ada tetamu datang ke rumah kot. Surah dan famili tetamu pertama yang datang. Kemudian Afrah dan famili serta kawan2nya datang. Malam Najwa dan Azidi bersama keluarga masing2 datang beraya.
Malam layan Aqil dan Yaya bermain bunga api. Umar pun nak main sama... tunggu besar ye Umar.Walaupun beraya di perantauan tak semeriah beraya di Malaysia kami sekeluarga amat bersyukur dan gembira.

No comments:

Post a Comment