Bahan2:
2 cawan tepung naik sendiri
1/2 sb soda bikarbonat
1 cawan susu pekat
2 sb majerin
4 biji telur
2 cawan gula dan 2 cawan air untuk buat gula hangus
aisin vanila
Cara membuatnya:
1. masak gula hangus, sejuk dan ketepikan;
2. kacau mentega, masukkan telur - pukul sebati;
3. masukkan tepung, soda. aisin dan susu pekat - kacau;
4. masukkan gula gula hangus dalam bacuhan tepung - kacau hingga sebati;
5. masukkan dalam acuan dan bakar dalam suhu 180*C selama 45 minit.
Tak sangka la menjadi pulak kali ni... memang puashati. Kadang2 jadi kadang2 tak. Bukan tak jadi apa... kalau sarangnya tak banyak bagi aku tak jadi la tu... padahal resepinya sama. Alhamdulillah kali ni ok.
*boleh jugak masukkan majerin ke dalam gula hangus.
Kek favourite nie, kalau kat Malaysia, selalu cari kat pasar malam la...hmmm pandai la kak azie nie
ReplyDeletesama la pulak yer Kak Zie dan Aqil pun suka kek ni, kalau kat Bangi selalu jugak buat dan kalau malas beli je di pasar awam Bangi ada jual...
ReplyDelete